No, really, I'll walk.

A, finns det något angenämare än att hyra en häst och vagn tillsammans med en god vän lämna storstadens ständiga dis, och ge sig av på en utflykt bland träd och ängar!
Ja, det gör kanske det: Watson ser onekligen mer än lovligt butter ut, men så har han också mycket av det att leva upp till efter att ha fått konkurrens från sin framtida bloggande reinkarnation.

Han är tydligen inte helt okänd, men jag känner då inte igen nye Moriarty; han tycks nämligen inte ha medverkat i varken Miss Marple, Poirot, Foyle's War eller Midsomer Murders. Så redan där är han ju litet skrämmande. Även Kelly Reilly har dykt upp på IMDBs rollista, så nu känns det mer hoppfullt att hålla tummarna för att vi ska få återse Mary. Är månne den lantliga exkursionen ovan rentav ett försök att göra något av Marys kanoniska mystiska försvinnande, där hon kidnappats av Moriarty och Noomi Rapace och hålls fången på någon hed... Vid närmare eftertanke är jag dock inte så säker på att det vore någon större förbättring att gå från saknad till hjälplös mö, så den idén skrotar vi.
Så låt oss, för vår själsros skull, istället ponera att hon byggt sig ett hus ute på heden eller en ståva inne i skogen, där hon numera lever glad och trind med (Moriarty? Rapace? kan vi få in Honeysuckle Weeks på ett hörn?) några hönor och en och annan lösdrivande hund.

Vad kallas förresten den vagn de sitter i? På svenska. Fyra hjul (stora baktill), två säten (inkl. för den som kör), en häst, uppfällbart tak...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback