Holmes har ofta sagts vara besläktad med Wilde, men...

Hellooo, triangeldrama. Här kommer man motvilligt hem från Bokmässan och får se att det senaste nyheten gällande Guy Ritchies kommande Sherlock Holmes-uppföljare (och som vi vet vid det här laget gäller det att kommentera dessa nyheter snabbt innan de hinner dementeras), är att broder Mycroft ska spelas av ingen mindre än Stephen Fry. Även om jag nu inte tillhör hans mest hängivna beundrarskara kan jag uppskatta idén och genast se framför mig potentialen vad gäller filmens intrig.

Tänk er: Watson och/eller Mycroft får besöka av en maître chanteur av det osymptatiska slaget, en utpressare (varför inte en bitter/fattig John Grey) som lagt händerna på dokumentation av dessa Holmes' bekantas ungdomssynder.


Ack, ack, ack! Det såg vi i julas, hur ogärna Holmes vill dela med sig av sin sidekick! Vilka såpoperaskimrande konflikter kommer nu inte uppstå då han plötsligt finner en rival i sin förbaskat intellektuellt överlägsna broder? Vad ska stackars Watson ta sig till - förtälja sanningen för Holmes, skriva en bekännelseroman, flytta till Indien med Mary (o, Ritchie, våga inte göra dig av med henne lika lättvindigt som ACD gjorde!) och lämna Mycroft att reda ut det hela, anlita Irene Adler och Noomi Rapace för att ta komprometterande bilder av utpressaren handklovad vid en sänggavel och med orden "sale maître chanteur" intatuerade på bröstet(på franska inte bara därför att det franska ordet för utpressare har en sådan särskild klang, utan även då det ryktats att Rapaces faktiskt ska vara fransyska)?

Så många frågor. Så många dagar kvar innan mina drömmar krossas de får svar.

Val!

Imorgon är det så dags att ta vara på sina demokratiska rättigheter och gå och rösta. För att göra upplevelsen så angenäm som möjligt kan det dock, med tanke på de senaste dagarnas väder, vara en bra idé att för säkerhets skull ta med sig ett paraply.