Material girl (now that's an original idea for a rubrik)

(Har nu läst ett antal sidor i A-K samt sett ett som vanligt obegripligt avsnitt av Project Catwalk 3.)

Idag pratade vi i skolan om att överkonsumtion egentligen är roten till det mesta onda (i stor skala), så på tal om det tänkte jag redovisa vad för spännande materiella ting jag slösade bort mina pengar på i Paris.

image146
Uppifrån (och under) från vänster:
- kort, kortärmad silverfakeläderjacka från någon affär kallad Pimkie
- fabulös over-priced tygkasse (Baby Paris original sac) från Baby the Stars Shine Bright. Jag har en faiblesse för tygkassar som eventuellt kommer leda mig i ekonomisk ruin.
- La Cage Aux Folles på dvd (jag har sett den amerikanska versionen, Birdcage, men enligt Leonard Maltins filmguide är originalet bättre)
- en dyr skiva med Suzy Solidor, "Au Cabaret: enregistrements rares et inédits 1939-1963"
- soundtracket till Les Chansons d'Amour (anledningen till att jag inte köpte dvdn också är att denna inte har några subtitres överhuvudtaget, vilket känns väldigt dumt)
- "Le Tueur du Marais" av Paul Amstel (vi ska läsa en fransk bok i skolan, så jag passade på att köpa en till synes inte allt för komplicerad deckare om en escort boy och hans sidekick den hysteriska "hårfrisörskan" som löser brott i Marais... typ.)
- en billig skiva med Abd Al Malik, "Gibraltar"
- "Les Parapluies de Cherbourg", den überfina gamla musikalen med Catherine Deneuve efter vilkens anda ovan nämnda "Les Chansons d'Amour" är skapad (med Deneuves dotter Chiara Mastrioanni i en av rollerna)
- och sist och minst ett vykort från Christian Lacroix-utställningen på La Musée des Arts Décoratif

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback