Coup de coeur

Enligt jeanguidoni.com framförde Rikard Wolff år 1987 Crime Passionnel på Kulturhuset i Stockholm, och sedan på Teater Galeasen. På de senares hemsida hittar jag ingen annan information än att Wolff 1989 där uppträdde i en föreställning kallad Recital - personligt meddelande, regisserad av en Rickard Günther (ack, alla dessa Rikard med tyskklingande efternamn), '87 med någonting med Barbara. Vidare finns så skivan Recital '91, inspelad på Dramatens lilla scen, där Wollf förutom diverse låtar i original framförda av Barbara samt Jean Guidoni även tolkar Le Mur, här Muren, ur nämnda Crime Passionnel.
Vad jag om och om frågar mig är alltså, huruvida han faktiskt framförde hela föreställningen där på 80-talet, om samtliga texter följaktligen finns översatta till svenska, och om det isåfall finns något bevarat av Crime Passionnel à la suédoise annat än just Muren?

Så, Rikard Wolff någon som befann sig i huvudstaden på 80-talet, om du läser det här, finns det en svensk version av Crime Passionnel? Och är det inte dags för nypremiören/en ny uppsättning av den snart?

Ur rent etisk synvinkel måste det väl vara bättre att göra dåliga fotomontage än bra?

P.S. Hedwig & the Angry Inch, svt2 kl 21.30. Om ni inte sett den, gör det nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback